Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЧЕЗ: Спряхме тролеите в Перник заради неплатени задължения

20 март 2015, 11:32 часа • 10960 прочитания

От вчера Шерник отново е без тролеи, след като ЧЕЗ спря електрозахранването заради просрочени задължения. Информацията съобщи управителят на общинската фирма "Тройлейбусен транспорт" Емил Денков.

Днес от електроразпредителното дружество ЧЕЗ отговориха, че електрозахранването на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД - Перник е преустановено заради натрупани задължения от общо над 640 000 лева и неизвършени плащания по текущите си задължения за консумирана електроенергия от 5 месеца насам.

Дължимите суми са натрупани в периода 2012 - 2015 г. през който ЧЕЗ нееднократно е сключвало с дружеството протоколи за разсрочване на плащанията. Въпреки предоставената възможност, „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Перник е продължило да трупа задължения и през последните месеци не е внесло дължимите през периода суми по текущи фактури на стойност над 150 хиляди лева.

На 18.03.2015 бе проведена среща между зам.-министъра на енергетиката Николай Николов, представители на ЧЕЗ, изпълнителния директор на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД Перник, кмета на община Перник Иван Иванов и областния управител на пернишка област Ирена Соколова. Това става ясно от информацията на ЧЕЗ.

 


Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес