Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тейлър Суифт: Политическият Google, който определи Камала Харис да спечели изборите в САЩ

11 септември 2024, 11:44 часа • 1996 прочитания

"Когато Тейлър Суифт подкрепя някого, светът буквално спира да се върти. Този път обаче не говорим за нов албум или турне. Не, този път Суифт разтърси политическата сцена като заяви твърдо, че гласува за Камала Харис."

Това написа в профила си в социалните мрежи бившата депутатка и общественичка Кремена Кунева. Поводът е изявлението на певицата милиардерка, която оповести публично своята подкрепа за Камала Харис в президентските избори в САЩ.

Ето и цялото мнение на Кунева по повод световния културен феномен на Суифт, който играе ключова роля и в политиката:

"И не, това не е просто поредната “знаменитост с мнение”. Тейлър има повече последователи, отколкото населението на няколко държави взети заедно. С други думи, това е ход, който може да разклати Белия дом.

Още: "Дебатът Харис-Тръмп": Основни моменти и взаимни обвинения (ВИДЕА)

Певицата с армия от фенове, която може да продаде турне за 30 секунди и да срине интернет със следващия си пост, заяви категорично, че гласува за Камала Харис.

И ако не разбирате защо това е важно, то нека ви обясня – Суифт не е просто звезда, тя е движение.

Ако Тейлър реши, че нещо е важно, милиони хора се съгласяват с нея по-бързо, отколкото могат да изпеят „Shake It Off“. Забравяте за традиционните политически реклами и агитации – Суифт може да направи повече с един пост в Instagram, отколкото повечето кандидати могат да постигнат с месечни обиколки на страната.

Защо? Защото Тейлър Суифт не е просто поредната популярна певица – тя е културен феномен. Тя не събира просто лайкове и гледания, тя буквално управлява армия от фенове, готови да следват всяка нейна дума като верни войници на социалната справедливост.

Още: "Суифтита за Камала": Фенове на Тейлър Суифт обявиха политическа подкрепа за Камала Харис (ВИДЕО)

Последния път, когато Тейлър реши да заеме политическа позиция – през 2018 година, тя просто пусна няколко истории в Instagram в подкрепа на демократични кандидати и резултатът беше 65% увеличение на регистрациите за гласуване в Тенеси, нейния роден щат. Да, точно така – само с няколко поста тя буквално завъртя изборите. Това не е просто влияние, това е суперсила.

Та, ако си мислите, че феновете ѝ са просто тийнейджъри, които харесват музиката ѝ, пак сте в грешка. Суифт е нещо като политически Google – когато тя говори за социални въпроси, хората започват да се информират. И точно това я прави явление, а не поредната звезда, която случайно е решила да се появи в политиката.

Накратко, когато Тейлър реши да подкрепи Камала Харис, нещата са сериозни. Това е нещо като космически събитие, което пренарежда политическия баланс в САЩ.

Ако преди това кампанията на Харис се движеше стабилно, сега вероятно ще лети с ракетна скорост.

Защото, когато Тейлър Суифт каже, че някой е „воин“, този човек не просто получава подкрепа – той получава многомилионна армия “Swifties”.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес