Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политолог: Слави Трифонов не познава хора, каквито са необходими за един експертен кабинет

21 юни 2024, 11:55 часа

"Интересно е какво е в главата на Слави Трифонов. Дали, че в момента си качва цената, казвайки, че ИТН ще подкрепи Рая Назарян, но няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, или отново демонстрира онази бездна от политическо невежество, което видяхме, когато се опита да направи сам правителство, и наистина смята, че е задължително при него да отиде третият мандат и той ще направи такова правителство и всички ще кажат ура и браво".

Реклама

Този коментар направи пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов и добави, че лидерът на ИТН не познава хора, каквито са необходими за един експертен кабинет. По думите на Дайнов външният фактор, "който обръща всичко, не са посолствата, а ехото от войната на Русия в Украйна".

Още: Готви се "кабинет на персоналната безотговорност": Асен Генов в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

Не виждам как ПП-ДБ ще влязат отново в тази река, каза политологът Дайнов и добави: "Веднъж Бойко Борисов и неговите мнозинства провалиха съдебната реформа, когато беше "Реформаторският блок", втори път я провалиха сега, не виждам причина трети път да влизат в това тресавище. Борисов продължава да мисли, че може да се скрие зад ПП-ДБ и да каже на западните хора, че е с техните момчета и ето - аз съм ваш".

Проф. Евгений Дайнов коментира позицията и поведението на президента Румен Радев: "Той окончателно скъса с уважението към партиите и иска да го демонстрира, защото е взел друго окончателно решение в кратки срокове да се намеси на политическия тепих със собствена формация и всички партии, в неговите представи, да ги измете от сцената", смята политологът.

Още: ИТН: "Който подкрепя ГЕРБ, е шафрантия и корумпе". Също ИТН: Подкрепят ГЕРБ за председател на НС. Какви са ИТН?

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес