Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Явор Божанков пита президента чий е Курск

12 август 2024, 11:07 часа • 2445 прочитания

Не е шега работа. Украинската армия вече е на руска територия. Копейките биха казали - тяхна си работа. Обаче и ние имаме малко работа във връзка с тази новина - трябва да попитаме някои неща нашия президент. Това написа депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична Българя" Явор Божанков във Facebook.

Припомняме, че Русия все още не може да намери решение на настъплението в Курска област.

"Ще призове ли Путин за мир? Ще го смъмри ли, да не налива бензин в огъня, като се съпротивлява? Не е добре да изпраща в Курск оръжия, защото ще удължи агонията. И ще се увеличи броя на жертвите в този братоубийствен конфликт", пита депутатът на този фон. Още: Русия прехвърля наборници от Сибир в Курска област, десетки бойци от "Ахмат" са пленени от украинците (ВИДЕО)

"Оръжията не са решение, трябват преговори. Ако Путин изпрати оръжия, ще го обяви ли за войнолюбец?", допълва той въпросите си, към които добавя и ключовия:

"Ще вземе ли отношение чий е Курск?".

Тук можете да гласувате в новата анкета на Actualno.com с въпрос "Чий е Курск?".

Питането е след като от години Радев отказва да отговори на въпроса "Чий е Крим?", което дава повод за съмнение в западната ориентация на България. Полуостров Крим е украинска територия, превзета със сила от Русия през 2014 г. Повечето държави по света не признават анексирането. Включително и България.

"Ще заяви ли, че Путин настоява да води тази война? Вярвам, че Румен Радев ще мери със същия аршин, с който мери до сега", пише още Явор Божанков в социалната мрежа. Още: Какви са целите на Украйна в Курска област?: Говори проф. Михаил Станчев

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес