Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Мирчев за последното пленарно заседание: Гледахме цирк на стойност 10 милиарда

27 септември 2024, 16:07 часа • 420 прочитания

Цирк на стойност 10 милиарда гледахме снощи в парламента. Ако се чудите има ли смисъл въобще да гласувате, снощният фарс трябва да ви е дал недвусмислен отговор. Тези дни споменавах за отвратените и отвратителните. Ами това е - когато отвратените не гласуват, отвратителните правят циркове.

Още: Шоу като за последно: Депутатите от ИТН и „Възраждане“ блокираха трибуната (ВИДЕО)

Колкото повече хора отказват да направят информиран избор, толкова по-голяма тежест придобиват фанатизираните и деструктивните. България не е това, което снощи ме беше срам да гледам в парламента. Надявам се си даваме сметка, че подобни изпълнения имат една основна цел и тя е да ви отвратят не просто от гласуването, а от идеята за държавност. Поведението на лумпени е недопустимо в който и да било парламент. Парламентът е мястото, в което трябва да има разговор, дискусия, аргументи за и против, а не провалена работа с махленски похвати.

Още: След блокадата на трибуната: 50-ият парламент приключи работа заради липса на кворум

Заради разрушителното и антидържавно поведение на ВъZраждане и ИТН, парламентът не успя да приеме ключови за енергетиката ни проекторешения, сред които и проекта за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), от който зависят 10-те милиарда, очаквани от страната ни по ПВУ.

Ако Ви е писнало от циркове и от провали за България, пратете в следващия парламент достатъчно на брой сериозни хора.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес