Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Мирчев: Пеевски искаше да си разделим регулаторите - по 33% за всяка формация

26 юли 2024, 13:05 часа • 2041 прочитания

Политическата среда в момента е изключително отровна. Имаме Делян Пеевски - един човек, който все още държи голяма част от националните медии, службите, съдебната система и регулаторите. Практически не можеш да направиш каквото и да е без да имаш допир с него.

Дори и на председателски съвет в парламента прави впечатление, че Пеевски задава дневния ред. Той няма как да има такова влияние само с петнайсетината депутати останали в неговата групичка. Очевидно Пеевски има влияние и в другите политически сили. Кои са тези сили и ГЕРБ една от тях ли е?

Още: Надежда Йорданова: Изслушването на Пеевски в комисията за Нотариуса беше симулация

Ако бяхме изневерили на принципите си, т.нар. сглобка нямаше да рухне. Тогава Пеевски искаше да си разделим регулаторите, по 33% за всяка формация. На никой от нас през ум не мина да направи това. Да, не сме правили нещата по най-добрия начин и сме допускали грешки, но не сме излъгали избирателите си, не изневерихме на принципите си и не подведохме съмишлениците си.

Още: Асен Василев: Пеевски е минало свършено (ВИДЕО)

Нашата следваща стъпка е да говорим с тези 300 хил. избиратели, които загубихме. Показателно е, че те не гласуваха за друга партия. Те ни дадоха ясен сигнал, а сега е наш ход да им покажем, че сме достойни да ги представляваме отново. Ще предложим на хората формула за управление, чрез която страната да върви напред. За първи път имаме голяма общност от десни политици, които са с висок праг на некорумпираност.

Ивайло Мирчев в предаването "Честно казано", ТВ "Евроком"

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес