Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев: Пеевски е просто "тапа", въпрос е на налягане за да избие

20 август 2024, 15:32 часа • 2428 прочитания

Ситуацията е бременна с решение и то скоро. Пеевски е просто "тапа", въпрос е на налягане за да избие. А налягането расте с всеки изминат ден. Но остава проблем посоката, защото тапата ще излети с голяма скорост и не всички ще са в състояние да осмислят ситуацията, последствията, рисковете, възможностите.

Егоизмът на олигархичния елит става все по-очевиден - ето, виждате, не могат да се разберат как България да "усвои" (отвратителен глагол) милиардите на ЕС, отново на златния принцип не е важно аз какво вземам, важното е Вуте да не вземе. Различните част на растящия "елит", който чака да прави благосъстояние и келепир на държавна и евро софра, не само се множат, но и се борят като поколения, като групи за колективен егоизъм (за сметка на общото), и най-вече стават все по-алчни.

Още: Петков: Калин Стоянов ни беше предложен от ГЕРБ - зад реалното предложение е бил Пеевски

Примерът им в Борисов и Пеевски привлича като черна дупка - защо те да имат милиарди, а ние да нямаме и...битката става все по-жестока. За това съм оптимист - прекалено много станаха и тъй като не могат да се разберат, ще се самоунищожат, канибализират. Но този процес може да стане или с наше участие (за да се намалят щетите за държава и общество) или стихийно, на базата на случайността и моментното съотношение на сили.

Има нужда от протести - масови и организирани, именно за да не произведат нови ИТН, нови Възраждане, Величия или производни - тоест да откраднат силата на отрицанието на безпътицата.

Намирам за стратегическа грешка, че прореформистките партии се самоотстраниха от участие и съ/организиране на протести. На за това следващия път. Цяла наука е организацията на протести - и някои я могат.

Илиян Василев, Фейсбук

 

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес