Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев: Когато убиваш деца в онкоболница, си престанал да бъдеш човек

09 юли 2024, 16:07 часа • 2754 прочитания

Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев публикува в своя профил във Фейсбук мнение, породено от чудовищната руска атака към детската болница в Киев "Охматдит"

Публикуваме коментара му без съкращения.


Има мигове в тази война, които разтърсват до дъно и спират дъха. Когато умират деца, когато тези деца се борят за живота си в онкоболница и въпреки това ги атакуваш и убиваш, значи си престанал да бъдеш човек или Богоугоден. Дори зверовете имат милост.

Още по-гротескна е радостта от този акт, която се споделя в социалните мрежи от някакви лоботомирани получовеци, че Путин е наказал украинците за това, че не му се подчиняват.

Тази война раздели българското общество и слава Богу! Не мога да имам нищо общо с тези другите, колянопреклонните на руския цар. Това е най-големият ни проблем - не можем да имаме единна нация, когато една част от хората, с които живеем, намират оправдание за този варварски акт. И те са в Парламент, в служби, в правителство, в съдебна власт.

Още: Русия целенасочено е ударила детската болница в Киев с ракета X-101: BILD (СНИМКИ)

Ако зависеше от мен, щях да организирам кампания за набирането на средства за възстановяване на болницата в Киев, нищо че нашата детска болница я няма никаква. У нас това не е заради липса на пари, а заради проказата наречена корупция и пленена държава.

Спете, спокойно ангелчета и простете нам, че допуснахме звярът у човека и егоизмът да надделеят!

 Илиян Василев, Фейсбук

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес