Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Докога герберски опорки? Ето истинските въпроси, на които герберите нямат отговор: Аламанов пита

25 юни 2024, 17:33 часа

Има нова герберска опорка, разпространявана по официални и неофициални канали: "Какво са направили ППДБ без ГЕРБ??? Какви реформи направиха сами? Нищо, никакви. Значи да се смирят и да дойдат под крилото на ГЕРБ, за да си управляваме заедно форевър за Шенген, ЕВрозона и усвояване на фондове."

Реклама

Това пише в профила си в социалните мрежи пиара и анализатор Любомир Аламанов. Той задава и риторични въпроси за настоящата политическа криза - ето цялата му публикация:

"Както винаги в логическа манипулация, и в тази елементарна опорка има малка доза истина. Наистина ППДБ принудиха ГЕРБ да гласуват заедно някои реформи, за които не достигаха гласове. Но това беше и причината ППДБ да се съгласят на Сглобката, без която ГЕРБ щяха да провалят пореден парламент и все още да имаме Служебен кабинет на президента от типа "Без Газпром умираме след месец" и "Вдигаме данъците, за да компенсираме 10% дефицит".

Още: "Преговори не се правят с рекет и заплахи": Осман Октай с прогноза какво ще направи Бойко Борисов

В тази опорка има точно толкова истина, колкото в манипулацията "Наистина ли краставиците са отровни, след като всички, които са родени през 1433 г. и са яли краставици, вече са мъртви???"

Използва се същия похват - привидно събиране в едно изречение на две събития, които нямат връзка, като по този начин им се придава негласна релация, с цел манипулация на публиката.

Истинските въпроси са други. Например:

- Какво постигна ГЕРБ без ППДБ? Всички знаем отговора.

- Или пък: Какво можеше да постигне ППДБ, ако ГЕРБ бяха спазили уговорките си и не пречеха на всяка крачка? И тук е ясно.

Та, това са истинските въпроси. На които герберите нямат отговор. Правилните въпроси. А не герберските опорки."

Още: Пировият победител Борисов пак опита да се оправдае с ПП-ДБ, но разказът вече не хваща: Анализ

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес