Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божидар Божанов: Има политическа криза, защото едни хора са приватизирали прокуратура и служби

19 юни 2024, 22:20 часа

"С неуспеха на Народното събрание днес да избере председател е видно, че политическата криза продължава. Причината за политическата криза е това, че едни хора са приватизирали прокуратура и служби и управляват чрез тях, и съответно никой не вярва, че властта може да се упражнява легитимно".

Реклама

Така коментира политическата ситуация в първия парламентарен ден депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов.

"Ние дадохме нашата рецепта за излизане от политическата криза с предложеното споразумение, което включваше бързи реформи в тези институции. То беше отхвърлено, а страната беше пратена на избори.

Още: Божидар Божанов: Много грешки направихме, имаше проблеми в кампанията ни

Нашите избиратели ни вдигнаха жълт картон заради грешките, които направихме и ни отредиха роля на опозиция. Предстои да проведем задълбочен, смирен и сериозен разговор с тях за това как продължаваме", посочи още той.

По думите му всички призиви за отговорност и за вменяване на вина на ПП-ДБ, са кухи. "Политическата криза беше рестартирана именно от тези, които цялата кампания вадиха компромати, а сега се вайкат. А като някой ви каже нещо за евроатлантизма - основна евроатлантическа ценност е върховенството на закона", подчертава политикът.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес