Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Организаторите към публиката: Въздържайте се от туитове и SMS-и

30 юли 2012, 16:47 часа • 548 прочитания

Организаторите на Олимпийските игри в Лондон са помолили публиката да избегне изпращането на SMS-съобщения и „туитове” (tweets), защото те претоварват телекомуникационната мрежа и възпрепятстват работата на организаторите, съобщава агенция Ройтерс. „Разбира се, ако искате да изпратите нещо, ние не можем да ви кажем: „Не го правете”. Ние, разбира се, никога няма да спрем хората са си пишат”, заяви прессекретарят на Международния олимпийски комитет (МОК), предаде КРОСС.

Според агенцията, в събота по време на колоезденето при мъжете, коментаторите по трасето не са могли да получат информация за това колко далеч са отишли водачите. Причина за това било претоварване на мрежата и прекъсване на GPS-навигационната система, която следи спортистите по пистата.

Според секретаря на МОК, проблемът е възникнал поради докладите за стотици хиляди зрители, които са се наредили по маршрута и изпращали съобщения.

Според агенцията се наблюдава рязко покачване на употребата смартфони на Олимпиадата. Хората ги използвани, за да имат достъп до интернет, както и за изпращане на снимки и видео. Така Олимпиадата в Лондон е първата „социална” такава. Това обаче причинява и затруднения в телекомуникационната мрежа.

Редактор: Ая Косарова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес