Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мария Гроздева: Така и не разбрах какво стана

02 август 2012, 13:50 часа • 1281 прочитания

Мария Гроздева говори пред журналисти, след като не успя да влезе във финала на 25 метра пистолет, предаде Спорт 1:

- Как видя състезанието?

- Беше невероятно. Всичко дойде от прецизната стрелба. За първи път в живота си правя четири осмици. Такова нещо не ми се бе случвало. След това толкова се зарадвах, че стигнах до престрелката, че може би емоциите ме подведоха.

- Правила ли си някога такова обръщане?
- Не. Никога. В Пекин също изоставах след прецизната, но не и толкова. Такава амплитуда не съм правила до момента в кариерата си. Все пак резултатът в бързата стрелба също е уникален. Максимумът на състезание ми беше 298 точки. Сега една отгоре.

- Как се почувства след осмиците?

- Никак. Последния изстрел ми идваше да го изпратя към Валери в публиката. Толкова не разбирах какво се случи. Такава изнервеност. Просто не мога да разбера какво става. Правя едно и също, откатът - един и същ, и четири изстрела на едно място. А там е и десетката. Между тях. Значи нещо стана, което не можах да разбера. След това разглобихме пистолета, на него му нямаше нищо. Оръжейникът го прегледа.

- Как се почувства след този резултат?

- Плаках. Здраво. Много. Сега ми се иска да зарева отново. Просто ми се искаше да направя финал. Защото разликата не е голяма. Втора-трета, нямаше да има проблем. Но подходих прекалено емоционално.

- Какво следва от този момент нататък?
- Прибираме се на 5 август и започвам да се готвя за финала за световната купа, на който се класирах. След това почивка и ще видя.

- А олимпиадата в Рио реална цел ли е?

- Все още не мога да кажа. Трябва да си подредя нещата. Вече е трудно навсякъде. А в този хаос, който бяхме през последните месеци, е още по-трудно. Ако ни се подреди годината, може да участвам. Не съм го мислила, още не ми минава през главата да се откажа.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес