Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ким Чен Ун вдъхновява спортистите на Северна Корея

01 август 2012, 14:17 часа • 674 прочитания

Главният лозунг на олимпийския отбор на КНДР, който се състезава в Лондон, както и на всички спортисти в страната - "Напред, до окончателната победа", стана крилата в страната. Тази популярна фраза беше произнесена пред корейския народ от държавния лидер Ким Чен Ун по време на парада по случай стотния рожден ден на Ким Ир Сен, предаде БНТ.

Победите на спортистите от КНДР на олимпиадата във Великобритания, където те завоюваха три златни и един бронзов медал, "вливат сили и пълнят сърцата на народа и армията на страната, която върви уверено по пътя на прогреса", каза председателят на водещия спортен клуб в страната Ли Сон Чхол.

След произнасянето на лозуна "Напред, до окончателната победа" от страна на Ким Чен Ун, Чхол добави следното: "Ние сме задължени да продължаваме да тренираме интензивно, за да подготвим нови водещи спортисти, способни да представляват достойно нацията на Ким Ир Сен и Ким Чен Ир по международни състезания".

"Цялата страна се радва и плака от щастие, когато моята дъщеря Кум-Ае Ан получи златния си медал от състезанието по джудо. Този успех принадлежи на великия лидер на КНДР, на партията и на социалната система в страната", заяви бащата на спортистката Чон Ан.

Редактор: Ая Косарова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес