Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Игрите отблъснали туристите от Лондон

02 август 2012, 11:40 часа • 527 прочитания

Туристите странят от Лондон заради олимпийския „катаклизъм”, призна британският министър на културата. Но правителството отказва да понижи прогнозата на премиера Дейвид Камерън, че Игрите ще осигурят 13 млрд. за британската икономика, пише вестник “Индипендънт”.

Търговци на дребно, театри и ресторанти в Западен Лондон посочват, че предупрежденията за хаос в транспорта са разубедили туристите и местните, и са превърнали Лондон в „призрачен град”.

Министър Джереми Хънт каза, че очаква „малко под 750 000 допълнителни посетители” по време на шестте седмици на Олимпийските и Параолимпийските игри.

Някои потенциални посетители са били отблъснати, признава отговарящият за туризма министър. „Има далеч по-малко европейски туристически групи, вероятно акцентирайки на кризата с еврото. Някои групи туристи не посещават града, домакин на Олимпийските игри, защото логистиката е много по-трудна. От друга страна, получаваме много нови посетители, които идват да похарчат парите си по различен начин”, каза Хънт.

Редактор: Ая Косарова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес