Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата в Несебър образува досъдебно производство срещу англичанина Джон Кери

30 септември 2015, 16:39 часа • 2957 прочитания

С постановление от 29 септември Районната прокуратура в Несебър е образувала досъдебно производство срещу англичанина Джон Кери, информира Topnovini.bg. То е за това, че на същата дата от складова база в Слънчев бряг ММА боеца отнел мотокар „Линде” с намерение да го ползва. Това е тежко умишлено престъпление по смисъла на чл. 346 ал.ІІ т.3 вр. с чл.195 ал.І т.3 от НК.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели, включително и очевидци на деянието, назначени са съдебно-техническа, оценъчна експертиза, както и съдебно-психиатрична експертиза, която да отговори на въпроса дали заподозряното лице е могло да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си към момента на извършване на престъплението.

Предстои произнасяне на наблюдаващия прокурор по делото по въпроса за привличане на Джон Кери към наказателна отговорност, както и за определяне на мярка за неотклонение.

В момента англичанинът се намира в МБАЛ-Бургас, където се възстановява от раните си, които сам си нанесе по време на екшъна.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес