Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За втора поредна година Молец са големите победители на наградите на БГ Радио

28 май 2024, 09:19 часа

Годишните музикални награди на БГ Радио 2024 за пореден път представиха шоу на световно ниво и оставиха следа в сърцата на ценителите на българската музика. Вълнуващи моменти, заслужени отличия и брилянтни изпълнения предизвикаха интерес и емоция в музикалните среди и феновете на българската поп и рок музика. 

Реклама

Летящ старт на церемонията постави първата премиера на най-новата песен на Лили Иванова – "Ненужен спомен", по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Александър Петров. Публиката посрещна на крака естрадната прима и изпя с нея един от големите ѝ хитове "Детелини". Преди година на церемонията обичаната певица получи от екипа на БГ Радио единствената награда "Най-големият български поп изпълнител на всички времена".

Големите победители

Снощи взехме твърде много награди, за което сте виновни вие. Робката спечели за дебют! Цялата фамилия празнуваме! Прекрасни сте!

Posted by МОЛЕЦ on Monday 27 May 2024

Още: МОЛЕЦ представят грандиозен финал на Турне 2024 в зала "Арена София"

Молец затвърдиха позицията си на най-големия фаворит сред гласувалите слушатели на БГ Радио. Песента им "Цялото време" донесе на групата награда в три категории – "БГ Текст", "БГ Дует/Трио/Вокална група" и "БГ Видеоклип" за режисьора Крис Захариев. Молец получиха любовта и гласовете на слушателите и в категорията "БГ Албум".

"Радваме се, че давате все повече шанс на българската независима музика. Благодарни сме за огромната Ви подкрепа и за това, че повярвахте в нас от самото начало." каза Крис Макаров, а Юли Славчев добави: "Благодарни сме, че продължавате да цените това, което правим. Тези неща не биха били възможни по друг начин. Благодарим ви, че продължавате да купувате билети, че пускате музиката ни на децата си и ни подкрепяте безусловно! Без вас няма нас!"

Феновете на популярните Молец ще имат възможността да ги видят на живо по време на предстоящото им турне заедно с лейбъла "Друго". Турнето започва в "Античен театър" Пловдив на 15 август, ще продължи на 13 септември в "Летен театър" Варна, а кулминацията ще настъпи в зала "Арена София" на 21 ноември.

Билети за спектаклите през 2024 могат да бъдат закупени в мрежата на bilet.bg и Eventim.bg, както и във всички бензиностанции OMV в страната.

Другите отличени

Продуцентът на Молец - Robi, взе наградата, която се връчва само веднъж в живота – "БГ Дебют".

Снимка: БГ РАДИО

Dara Ekimova спечели две награди на БГ Радио 2024. Песента ѝ "Дишам" се оказа сред най-обичаните песни за изминалата година и бе отличена с най-много гласове в категорията "БГ Песен". Dara Ekimova получи признанието на слушателите на БГ Радио и на колегите ѝ с награда за "БГ Изпълнителка". 

Признанието на слушателите в категорията "БГ изпълнител" е за Миро, а в категорията "БГ Комбинация" сподели наградата с Мария Илиева за песента им "Ако утре няма днес", специално създадена за церемонията и представена за първи път на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2023.

Снимка: БГ РАДИО

Б.Т.Р. са изборът на слушателите на БГ Радио и победителите в категорията "БГ Група". Тази година наградата бе връчена от специалния гост на церемонията – рок легендата Joe Lynn Turner.

Мускетарът на българската рок музика Кирил Маричков получи признанието на екипа на БГ Радио и наградата "БГ Вдъхновение" на името на Ана Мария Тонкова - символ за изключителен принос и всеотдайност към българската музика.

Как премина церемонията

По време на церемонията по връчването на Годишните музикални награди 2024 за първи път чухме един от хитовете на лято 2024 – "Любов като небе" на Миро. Премиера на сцената представи и Михаела Филева с "La música".

Снимка: БГ РАДИО

Водещите на наградите Ненчо Балабанов и Рафи придадоха блясък на церемонията и си партнираха с много чувство за хумор и забавни импровизации. Те представиха за първи път на сцена екзотичния тандем DARA и Venci Venc’ с песента им "Змия". Първо представяне на сцена получи и "Burnout" – новият хит от Графа.

Още: Михаела Маринова и Любо Киров създават прекрасна "Вселена" с новия си дует (СНИМКИ+ВИДЕО)

Песента "Вселена" на Любо Киров и Михаела Маринова вдъхнови и покори зрителите на церемонията със съпровод на госпел хор. Дони и Софи Маринова представиха огнено изпълнение на сензационния дует "В друг живот". Бяха представени и уникални хореографии и балети на изпълненията на Мария Илиева – "100 причини", Руши – "Без багаж" и Dara Ekimova – "Дишам".

Още: Чуйте новата песен на Мария Илиева "100 причини" (ВИДЕО)

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени припомниха на публиката думата "любов" с изпълнението им на "Заедно Сами". Молец поднесоха на зрителите поетичното и мелодично изпълнение на "Бял лист".

Церемонията бе закрита с вечната музика на Кирил Маричков и песните "Две следи", "Вълшебен цвят", "Вкусът на времето" и "Клетва". Изпълнението на Наско от Б.Т.Р., Любо Киров, Миро, Михаела Маринова, Dara Ekimova, Славчо Николов, Иван Лечев, Дони, Венко Поромански изправи зрителите на крака и разчувства публиката в залата.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес