Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смесени отзиви: Еминем издаде новия си албум (ВИДЕО)

15 юли 2024, 12:39 часа • 785 прочитания

Американският рапър Еминем издаде най-новия си албум с названието "The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)", съобщи BBC. Музикалната продукция е посрещната със смесени отзиви от критиците. 

В 12-ия албум на американския изпълнител, чието истинско име е Маршъл Брус Матърс III, неговото алтер его Слим Шейди (Slim Shady) е убит. На обложката Шейди, който представя младия Еминем с руса коса, е изобразен в чувал за трупове, а в музикалния видеоклип към песента Tobey рапърът го наръгва с моторна резачка. "Това съвсем не е краят, но не е и продължение. Албумът е смесен и често объркан, но в него са включени някои от най-добрите рап изпълнения на Еминем от десетилетие", пише Робин Мъри, цитиран от BBC.

Какво представлява новият албум

Още: Еминем се самоунищожава в новото си парче "Houdini" (ВИДЕО)

Преди издаването на "The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)" рапърът каза на феновете, че това е "концептуален албум" и че песните трябва да се слушат последователно. Музикалните парчета са 19 на брой. В албума са включени издадените преди това сингли като "Tobey" и "Houdini", както и продължението на хита му от 1999 г. "Guilty Conscience" с Доктор Дре. Billboard класира последната песен като една от най-добрите от новия албум и според изданието това е оригиналът, но е достойно второ пришествие. 

"В един момент Слим Шейди подлага Маршъл на изпитание за това, че го е създал като алтер его, за да предизвиква спорове и по същество да бъде щит, за да казва стряскащи неща, които всъщност не е имал смелостта да отстоява", пише Майкъл Сапонара, цитиран от БТА. 

Според "USA Today" 51-годишният певец е "лиричен боксьор през цялото време, с изключение на случаите, когато се превръща в баща със замъглени очи, рапирайки за дъщеря си Хейли Джейд Матърс". Песента "Temporary" започва със стари записи, на които се чува как рапърът пита малката си дъщеря "Къде е?", а тя се смее с детския си глас.

Мелиса Руджиери казва, че това е най-запомнящата се песен в албума, защото дава на рапъра разрешение да се отпусне и да разкрие своята уязвимост, която не е често срещана на други места в албума. В песента Еминем призовава 28-годишната си дъщеря да бъде силна и казва, че той винаги ще бъде нейната опора, дори и когато него няма на този свят.

Още: Еминем изпрати дъщеря си до олтара, но така и не се усмихна (СНИМКИ)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес