Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първи концерт на TesseracT в България догодина

23 юли 2024, 11:56 часа • 563 прочитания

В разгара на актуалния концертен сезон пристига и новината, че британските прогресив метъл герои TesseracT ще дойдат за своя първи концерт у нас в Pirotska 5 Event Center през зимата на 2025 г., съобщават организаторите от Fest Team. Билетите за концерта на 19 януари влизат в предварителна продажба този петък, 26 юли, в мрежата на ticketstation.bg на цени, които стартират от 44 лв.

Специален гост на TesseracT на 19 януари 2025 г. са Novelists. Френската метъл група има повече от десет години опит на световната метълкор сцена със забележителна комбинация от прогресивни и мелодични елементи и емоционално наситена музика, които ѝ създават вярна фен база. С дебютния си албум "Souvenirs" (2015), Novelists се заявяват с уникалната си комбинация от метълкор и прогресивен метъл, характеризираща се със сложни китарни партии и провокативни текстове. През годините те продължават да се развиват, като издават високо оценени албуми като "Noir" (2017) и "Déja-Vu" (2022), в които изследват теми като самоанализата, човешкия опит и личностно развитие. От 2023 г. Novelists стават група с женски вокал след присъединяването на Camille Contreras.

Още: Метъл боговете Judas Priest покориха София (СНИМКИ)

За TesseracT

Носещи неслучайно прозвището "пионери" на джент течението в прогресив жанра, с албума си от 2023 "War Of Being", TesseracT достигнаха може би най-значимия творчески момент в досегашната си кариера. Дръзко, амбициозно и всеобхватно произведение, албумът, който британците ще представят на турнето си, развълнува световната, но и българската меломанска общност. Бандата, която собственоръчно, авантюристично и с всепомитаща креативност обогатява речника на "прогресива" се завърна, въоръжена с нищо по-малко от колекция от хипнотизираща и идиосинкратична нова музика. 

Междувременно, Daniel Tompkins (вокали), Acle Kahney (китара), James Monteith (китара), Amos Williams (бас китара) и Jay Postones (барабани) са не просто банда, която ярко се отличава от конкуренцията, като създава свой собствен музикален и лиричен свят, но и се утвърждава като мощна група на живо, с безброй запомнящи се концерти и фестивални участия на няколко континента, а най-после и – в България на 19 януари.

Още: Ексцентричен концерт на Hayes&Y и Woomb на 1 август в Созопол

За бандата си Даниел споделя: "Ние сме просто скромна прогресив метъл група, но имаме големи амбиции и винаги сме имали такива. Винаги се стремим да стигнем до осъществяването им и това е борба и не сме загубили ентусиазма си за това. Искаме още по-големи и по-добри неща през цялото време. И това е само началото."

Концертът на TesseracT е част турнето War of Being Part II, а билетите за концерта влизат в предварителна продажба в петък, 26 юли, в мрежата на tickestation.bg, като цените стартират от 44 лв. В масова продажба влизат през уикенда на цени от 55 лв.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес