"Италианска оперна вечер": Първи самостоятелен концерт на тенора Марин Йончев през септември

1583
"Италианска оперна вечер": Първи самостоятелен концерт на тенора Марин Йончев през септември
Снимка: PR

Младият български тенор с международна кариера Марин Йончев ще изнесе първия си самостоятелен оперен концерт у нас на 1 септември от 19:30 ч. в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив. Рециталът, озаглавен "Италианска оперна вечер", подсказва, че ще се насладим на някои от най-обичаните арии, написани от знаменити класически композитори, родени на Ботуша, сред които са имената на Джузепе Верди, Джакомо Пучини, Гаетано Доницети, Франческо Тости. Билетите за събитието вече са в продажба в мрежата на Ивентим.

Снимка: PR

Още: Fun Lovin‘ Criminals с нов концерт в София на 22 октомври

Повече за Марин

Марин Йончев започва своя активен музикален път още в най-ранна детска възраст. Талантът му е забелязан почти мигновено, което му носи редица награди от певчески конкурси. Дълги години е солист в Хора на пловдивските момчета "Стефка Благоева". Завършва Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в родния си Пловдив в класа на Нели Койчева. През 2013 и 2014 г. участва в майсторските класове на Райна Кабаиванска в България и Италия. Образованието му се допълва от бакалавърска и магистърска степен в класа на Мария Дякону, придобити във Висшето музикално училище в Женева.

Снимка: Javier del Real

Марин влиза под светлината на прожекторите с появата си в популярното детско телевизионно музикално шоу "Като лъвовете", което му отваря врати към неговата професионална кариера. През 2000 г. заедно със сестра си Соня Йончева печели първо място в състезанието "Хит минус едно". През 2004 г. получава наградата на Aliance Française за млад изпълнител. През 2005 г., когато е само на 16 години, той става големият победител в първото музикално риалити шоу в България Star Academy. Година по-късно е удостоен с приза на Годишните музикални награди на "БГ Радио" в категорията "Дебютен изпълнител" за своята песен "Един безсмислен ден".

Още: "Най-щастливото турне" на Графа стартира с грандиозен концерт в Стара Загора на 28 юни

Въпреки многото си успехи в поп музиката, Марин Йончев открива истинското си призвание в оперното пеене със своя характерен лиричен тембър и прецизна музикална техника. През лятото на 2020 г. участва в концерта "Завръщане" заедно със Соня Йончева в Античния театър в Пловдив и в зала "България" със Софийската филхармония. Същевременно гастролира в концерт с Калуди Калудов във Виена. През септември 2013 г. е поканен за певческа изява в замъка на белгийския принц Филип, а през следващата година тенорът ни се включва в концерт в Пловдив, организиран от Райна Кабаиванска, посветен на 100-годишнината от рождението на Борис Христов.

Снимка: Javier del Real

През 2016 г. Марин е гост във фестивала в Мишколц, Унгария, а месец след това влиза в състава на продукция на операта на Маскани "Ирис" в Монпелие. Същата година изпълнява теноровата партия на 9-та Симфония на Бетовен в оперния театър в град Салвадор, Бразилия. Там Марин паралелно води часове по пеене на децата от местното музикално училище. През 2017 г. се превъплъщава в ролята на Парпиньол в "Бохеми" в Лозанската опера и Итулбо от операта на Белини "Пирата" в Бордо. Същия образ от "Пирата" той изиграва с голям успех и през 2019 г. в Театро Реал в Мадрид. Други изяви на Марин Йончев включват няколко гост-участия в рецитали в Германия, Русия, Франция, Швейцария, Белгия, България, както и концерт, посветен на мира, в Йерусалим и в Рамала, Палестина.

Още: МОЛЕЦ стартират Турне 2024 през август (СНИМКИ)

Марин за предстоящия концерт

"Изключително съм развълнуван, че ще пея за прекрасната ми родна публика и ще отдам почит на един от любимите ми световни тенори Марио Ланца, изпълнявайки знакови арии от неговия репертоар, написани от емблематични италиански композитори. По време на рецитала ще представя и няколко популярни неаполитански канцонети", споделя Марин Йончев.

Акомпаниментът за концерта "Италианска оперна вечер" е поверен на виртуозната естонска пианистка Аве Вагнер, която завършва специалност "Пиано" в Академията за музика и театър в Талин, а по късно придобива магистърска степен от Лионската консерватория.

Снимка: Triin Lellep

Години наред е вокален педагог и пианист в Операта в Лион и в Женевската консерватория. Била е акомпанятор на майсторските класове на световни оперни прими като Тереза Берганца и Даниел Борст. Редовно гастролира с различни музикални програми в Швейцария, Франция, Белгия, Германия, Испания, Полша, Финландия.

Билети за концерта на Марин Йончев и Аве Вагнер "Италианска оперна вечер" може да откриете на Eventim.

Още: ATMOSPHERE закриха Sofia Live Festival с взривяващ сет (СНИМКИ)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Б.Т.Р. стартира ударно турнето си в страната с концерт в Стара Загора (СНИМКИ)

Projector Plus представя: Лятото на група ALI (СНИМКИ)

A to JazZ 2024: Започва отброяването до най-дългоочакваното културно събитие в София

Арика Адамс: България е на много високо ниво, българите се подценяваме (ВИДЕО)

За феновете: Отново срещи с бандите на Midalidare Rock In The Wine Valley

Орлин Горанов стартира турнето си "50 години магия" с вълнуващ концерт в Пловдив (СНИМКИ)

"Най-щастливото турне" на Графа стартира с грандиозен концерт в Стара Загора на 28 юни

Наско от Б.Т.Р. в "Студио Actualno": Какво е да бъдеш 30 години в сърцето на публиката? (ВИДЕО)

За трета година: Боровец събира световни джаз звезди на фестивала "Д-р Емил Илиев"

Fun Lovin‘ Criminals с нов концерт в София наесен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com