Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Група Балканджи излиза на сцената на Стадион “Христо Ботев”

15 август 2024, 10:38 часа • 1319 прочитания

Организаторите на предстоящия голям музикален концерт в Пловдив - “The best of Горан Брегович”, обявиха, че група Балканджи ще има удоволствието да подгрее публиката преди появата на легендарния Горан Брегович.

Балканджи, чиито музикални произведения се характеризират със смесица от традиционна българска фолклорна музика и хеви метъл елементи, ще представи уникалния си звук и енергия, за да подготви сцената за изпълнението на Горан Брегович. Групата често включва традиционни фолклорни инструменти в своите песни, като същевременно добавя ритми на неравноделни тактове, създавайки завладяващо и автентично изживяване за публиката.

„Много сме развълнувани да споделим сцената с Горан Брегович“, казаха от група Балканджи. „Нашата музика е дълбоко вкоренена в българските традиции и ние сме горди да представим нашия роден фолклор на такова престижно събитие.“ Още: Концертът на Горан Брегович: Част от приходите отиват за Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Свети Георги"

В допълнение към вълнуващото музикално представяне, концертът на Горан Брегович има и благотворителна кауза. Организаторите решиха част от приходите от предстоящото музикално събитие да отиват в подкрепа на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“. Това ще се случи като част от дългосрочното партньорство между ПФК “Ботев” и УМБАЛ „Св. Георги. 

Припомняме, че това ще бъде първият музикален концерт от този калибър, който ще се състои на обновения стадион, с което Пловдив дава силна заявка да се превърне в музикална столица на България. Билетите за концерта на Горан Брегович, който ще се проведе на 11 септември на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, са достъпни на цени от 70 и 90 лева. Посетителите могат да закупят билети директно от касите на стадиона, както и на eventim.bg, Grabo.bg и Kolezha.bg

Повече за група Балканджи:
Балканджи е българска фолк метъл група, създадена през 2005 г. Тяхната музика съчетава традиционни български фолклорни мотиви с тежките рифове на хевиметъла, създавайки уникално и завладяващо изживяване за слушателите. Бандата има три студийни албума и е добре позната на българската музикална сцена, като редовно свири на големи фестивали и събития. Още: Горан Брегович с концерт в Пловдив на 11 септември

Повече за Горан Брегович:
Горан Брегович е световноизвестен музикант, композитор и певец, известен със своята отличителна смесица от традиционна балканска народна музика, рокендрол и модерни поп елементи. Той придоби международна слава с работата си по саундтраците на филмите на Емир Кустурица, като „Циганско време“ и „Ъндърграунд“, и е добре познат със своите енергични изпълнения на живо и завладяващи хитове като „Месечина“ , „Ederlezi“ и „Bella Ciao“. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес