Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Една от най-впечатляващите джаз формации в света - PETER ERSKINE QUARTET, с първи концерт в България

02 септември 2024, 11:32 часа • 612 прочитания

На 15 октомври, за първи път в България, ще имаме удоволствието да посрещнем на сцената на SOFIA LIVE CLUB една от най-впечатляващите джаз формации в света – PETER ERSKINE QUARTET. Четирима виртуози, обединени в едно изключително музикално преживяване: Peter Erskine на барабаните, Alan Pasqua на пианото, Darek Oles - контрабас и Bob Mintzer - саксофон.

Още: Феноменалният José James представя албума си "1978" в Sofia Live Club през октомври

За формацията

Peter Erskine е истинска джаз легенда, чието име е синоним на иновация и изключителен талант. Той започва кариерата си едва на четири години, но истинският му легендарен статут идва с "Weather Report" заедно с едни от най-великите джаз имена Джако Пасториус и Джо Завинул. Създавайки някои от най-иконичните записи в историята на джаз музиката, той се превръща в ключов член на групата по време на златната епоха на "Fusion Band", записвайки пет албума, включително известния концертен албум "8.30", който печели награда "Грами". Със своята неподражаема техника и страст към музиката, Erskine продължава да вдъхновява поколения джаз музиканти. През 2023, с проекта "Peter Erskine Trio feat. Alan Pasqua & Darek Oles," той бе номиниран за наградите "Грами" с албума "Live in Italy".

Alan Pasqua, номиниран за награда "Грами" и професор по джаз в Университета на Южна Калифорния (USC), е пианист на световно ниво. Работил е с велики джаз изпълнители като Tony Williams, Paul Motian, Dave Holland, Michael Brecker, Stanley Clarke и много други. Pasqua впечатлява с уникалния си стил и дълбока музикална чувствителност.

Darek "Oles" Oleszkiewicz, роден във Вроцлав, Полша, е един от най-търсените контрабасисти на Западното крайбрежие на САЩ. Свирил е с джаз икони като Brad Mehldau, Billy Higgins, Pat Metheny, Charles Lloyd и други. Oles е известен със своята прецизност и мелодичност, които придават допълнителна дълбочина на всяко изпълнение.

Bob Mintzer е изключителен саксофонист, аранжор и педагог, известен със своята 30-годишна кариера с "Yellowjackets" и като главен диригент на "WDR Big Band" в Кьолн, Германия. Mintzer е носител на множество награди и признания, автор е на над 500 аранжимента за биг бенд и изпълнител на над 1000 записа. Той е истински майстор на своя инструмент и е готов да омагьоса българската публика със своя уникален стил.

Не пропускайте това уникално джаз преживяване на 15 октомври от 21ч. в SOFIA LIVE CLUB. Билети за събитието могат да бъдат намерени в мрежата на EVENTIM и партньорските каси на цена от 60 лева. В деня на концерта и на място цената ще е 70 лева.

Още: Световният феномен Ед Шийрън пя за над 60 000 души в София (СНИМКИ)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес