Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Coldplay с нов сингъл и обяснение в любов (ВИДЕО)

21 юни 2024, 17:33 часа

Coldplay споделиха първия сингъл от дългоочаквания им десети студиен албум "Moon Music". Парчето "feelslikeimfallinginlove" подсказва за музикалната посока, която поемат от световноизвестната група. За първи път Coldplay изпълниха песента на живо в Унгария на 16, 18 и 19 юни. Сега те пуснаха и официалния запис.

Реклама

Ставайки ясно от заглавието, в песента се пее за любов и за всичко онова, което те поставя в несигурна безтегловност. Парчето е записано с помощта на шведския продуцент Макс Мартин, който работи с Кейти Пери, Тейлър Суифт, The Weeknd и продуцира последните записи на Coldplay. Десетият албум ще излезе официално на пазара на 4 октомври 2024 г.

Още: Музикалният каталог на Queen е закупен за грандиозно голяма сума

Coldplay и екологията

EP-то ще бъде пуснато на винил, произведен от рециклирани пластмасови бутилки. 70% от бутилките са събрани от реката Рио де лас Вакас в Гватемала, а според членовете на групата това тяхно действие ще намали въглеродния отпечатък от производството на винилите с 85%.

В последните години от групата съзнателно се стремят турнетата им да са с все по-малък въглероден отпечатък. Наското те обявиха на феновете си, че тазгодишното им турне оставя 47% по-малък въглероден отпечатък от тура им през 2016 и 2017 г., пише "ContactMusic".

На 29 юни Coldplay ще бъдат хедлайнери на фестивала Гластънбъри.

Още: Coldplay и Стинг скочиха в подкрепа на ирански рапър, осъден на смърт

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес