Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Брус Спрингстийн стана милиардер

20 юли 2024, 08:32 часа • 2465 прочитания

Американският музикант Брус Спрингстийн официално е милиардер със състояние около 1,1 млрд. долара, съобщи "Форбс.

Богатство

Певецът и китарист, който стои зад хитове като „The River“, е увеличил значително богатството си през последните години. Това се дължи в немалка степен на грандиозната продажба през 2021 г. на музикалния му каталог на Sony за около половин милиард долара, предаде БГНЕС.

Още: Брус Спрингстийн се завърна на сцената след тежка здравословна криза

Турне

Сделката последва изключително успешното му представяне на Бродуей. Спрингстийн е на глобално турне, планирано да продължи до 2025 г.

По данни на браншовата организация Pollstar през 2023 г. Спрингстийн е продал над 1,6 млн. билета за концерти, като е събрал 380 млн. долара приходи.

Не се отказва

Още: Брус Спрингстийн отлага цялото си турне заради сериозно заболяване

74-годишният изпълнител на „Dancing in the Dark“ не показва признаци на отказване.

В продължение на десетилетия авторът на песента „Jungleland“ е продал 140 милиона албума в световен мащаб, което го поставя сред най-продаваните музиканти за всички времена.

Биографичен филм

Приет в Залата на славата на рокендрола, с 20 награди „Грами“ и „Оскар“, Спрингстийн ще бъде обект на предстоящ биографичен филм, в който ще бъде изигран от актьра Джеръми Алън Уайт.

Още: Брус Спрингстийн отменя концерти заради заболяване

За маратонските му концерти се носят легенди, като най-дългият от тях е с продължителност над четири часа - представление, което той изнесе в Хелзинки през 2012 г. 

Брус Спрингстийн е най-високоплатеният изпълнител на 2021 г.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес