Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Златен дубъл за четирима състезатели на 17-ото издание на Олимпийския младежки фестивал

28 май 2024, 15:00 часа
Реклама

Курортният комплекс Албена бе дом на повече от 400 млади спортисти от цялата страна. Те се събраха по повод 17-ото издание на форума „Олимпийски надежди“, организиран от Българския олимпийски комитет (БОК). Албена предложи отлично поддържани арени и площадки, на които представители от 10 различини спорта се състезаваха за победата.

Борба

В борбата Илинка Стефанова и Салих Калпан се качиха два пъти на почетната стълбичка, за да получат своите златни медали. Освен в категориите си, те триумфираха и на абсолютната дивизия на плажната борба. Техния пример последваха Ивет Николова и Димитър Неделчев, които също си спечелиха по 2 медала на плуване. Николова победи на гръб и свободен стил, а Неделчев грабна златото в свободния стил и на съчетано.

Плуване

Награждаването в новите спортове – плуване, баскетбол, тенис на маса и плажен волейбол. беляза края на фестивала през днешния ден.

С участието си на фестивала през миналогодишните издания много млади български спортисти са осигурили място на международната сцена с националните отбори на страната.

ОЩЕ: Кои са спортовете, които ще гледаме на Олимпийските игри в Париж?

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес