Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втора титла и трети медал за България от Световното по летен биатлон (ВИДЕО)

26 август 2023, 20:27 часа • 2909 прочитания

Младата надежда на българския биатлон Лора Христова завоюва втора титла на Световното първенство по летен биатлон в Брезно-Осръбле (Словакия). Родената в Троян състезателка триумфира в спринта на 6 км при девойките. Другата ни представителка Валентина Димитрова се окичи с бронзовия медал.

Топ 3 в спринта

Христова, която грабна златото и в супер спринта, направи само една наказателна обиколка. Втора, на 26.2 секунди, завърши Ема Капустова, а Димитрова финишира на 45.3 секунди след шампионката също само с една грешка на рубежа.

Представянето на другите български състезателки

Още една родна състезателка намери място в първата десетка - Стефани Йолова е девета с два пропуска и 1:31.9 минути изоставане. Последната българка в стартовия списък Лора Радковска завърши на 33-та позиция.

Коя е Лора Христова

Лора Христова е на 20 години от Троян, доскоро бе от клуб Аякс, а вече е студентка в НСА. Нейни треньори са Цветан Цочев и Момчил Кинов. На миналогодишния шампионат на планетата по летен биатлон в Руполдинг Христова спечели бронз в суперспринта, а предишната зима заедно с Валентина Димитрова и Стефани Йолова бе част от щафетата, качила се на почетната стълбичка по време на Младежкото световно първенство с бронз в Солт Лейк Сити (САЩ).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес