Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Все повече се забатачваме! Чакаме чудо!": Призив за промяна във вдигането на тежести

12 септември 2024, 12:45 часа • 549 прочитания

Един от членовете на Управителния съвет на Българската федерация по вдигане на тежести - Стефан Ботев, коментира финансовия колапс на организацията. Двукратният световен шампион разкри, че иска да се свика извънредно Общо събрание, което да свали от власт настоящия президент Антон Коджабашев.

Неизпълнените обещания на Коджабашев

"Да, Антон Коджабашев стана президент, избрахме го, след като преди това обеща да намери финансиране за федерацията, да се оправят задълженията, да направи контакт с Министерството на младежта и спорта и да тръгнат заплатите към момчетата. Обаче все повече се забатачваме, все повече влизаме в задължение, все повече лихви се трупат и става нещо страшно...", заяви Ботев пред bTV.

ОЩЕ: Треньорът на Насар разкри тъжни факти: Федерацията пречи на всички

ВАР-ът на Actualno

Той разказа как Коджабашев се оплаквал, че никой не иска да дава пари, и се е отрекъл от обещанието си да оправи финансирането на федерацията. "Запорирана сметка. Чакаме чудо да стане да дойдат отнякъде пари. Доникъде не сме", с болка признава членът на Управителния съвет за кризата в българските щанги. Според него изходът е ново Общо събрание и нов президент.

Събират се подписи за Общо събрание

Стефан Ботев вече събира подписи за свикване на такова. "Имам увереност, че ще съберем необходимия брой гласове. Ако хората ме подкрепят да се кандидатирам, въобще и да ме изберат като президент на тази федерация, вече съм водил предварителни разговори с хора, имам вариант как да тръгнат нещата", не скри двукратният олимпийски бронзов медалист.

ОЩЕ: Карлос Насар: България се нуждае от силен дух, който го има, но спи някъде дълбоко в нас

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес