Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виталий Кличко се усъмни, че шефът на МОК играе някакви игри с Русия

14 февруари 2023, 10:29 часа
Реклама

Кметът на Киев и бивш боксов шампион в тежка категория Виталий Кличко изказа съмнения, че президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах "играе някакви игри с Русия". Така Кличко си обяснява позицията на Бах, че руските спортисти не трябва да бъдат спирани от участие на Олимпийските игри в Париж през 2024-та.

Виталий Кличко покани Томас Бах да види убитите в Киев

Кличко смята, че Бах или не разбира ситуацията в Украйна, или "играе" с Русия. "Бих бил много щастлив да поканя Томас Бах в Киев, в Украйна, за да може сам да види разрушените села, градове, да види колко хора са убити. Той не разбира... или играе някакви игри с Русия", заяви Виталий Кличко пред AFP, цитиран от Sportlive.bg.

Виталий Кличко

МОК иска да допусне Русия и Беларус до Париж 2024

Президентът на Украйна Володомир Зеленски призова Еманюел Макрон да не допуска руски спортисти на Игрите в Париж след година. Отговорът не закъсня, само че от организаторите на надпреварата, които подчертаха, че това решение се взима от МОК, а тяхната позиция за момента е, че руските и беларуските спортисти не трябва да бъдат спирани.

Кличко постави ултиматум на руските и беларуските спортисти

Кметът на Париж обаче се противопостави и заяви, че ако подкрепяш Владимир Путин, няма как да участваш на Олимпийските игри. На подобно мнение е и Виталий Кличко. "Руските и беларуските спортисти не могат да участват в Олимпийските игри в Париж, ако не кажат "не" на войната". Ако публично се изкажат против тази война, те могат (да участват). Но те се страхуват", каза той.

В същото време голяма легенда в биатлона се обяви в подкрепа на руските и беларуските спортисти (подробности четете в линка).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес