Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сребърен медал за Димо Андреев от Европейското за юноши и девойки под 18 години

20 юли 2024, 19:13 часа • 1320 прочитания

България с трето отличие на Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години в Банска Бистрица, Словакия. Сътезателят ни в дисциплината хвърляне на чук Димо Андреев спечели сребърен медал с резултат от 72.49 метра. Победата бе за ирландеца Томас Уилямс с 73.95.

Димо Андреев донесе трети медал за българския състав

Българинът изоставаше в класирането преди четвъртия опит, когато се мобилизира и приземи уреда на 71.49 метра. Това сякаш вдъхнови конкуренцията и двама го задминаха. При петото си хвърляне Андреев добави още един метър към предишното си постижение, което му беше достатъчно за среброто. В последния му шанс хвърли чука на 71.68 метра.

Радина Величкова

Шампионката от спринта на 100 метра вчера Радина Величкова нямаше време за почивка. Тази сутрин тя взе участие на втората си дисциплина - скок дължина. Във втория си опит пловдивчанката записа 5.86 метра, които ѝ бяха достатъчни за финала. 12 атлетки ще мерят сили на сектора за скок утре от 11:40 часа българско време.

В 17:00 часа пък Зинга Брабоса Фирмино ще излезе на пистата за финала на троен скок при юношите. 17-годишният ни атлет се класира сред най-добрите 12, след като записа резултат от 14.67 метра. Това е десето постижение в пресявките от квалификациите.

ОЩЕ: 19 български атлети стартират на Европейското първенство по лека атлетика до 18 години

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес