Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След 945 дни: Просълзеният Хамилтън се завърна с девети триумф на Гран при Великобритания

08 юли 2024, 01:31 часа • 1609 прочитания

Британският пилот на Мерцедес Люис Хамилтън сложи край на периода от 945 дни без победа във Формула 1 и спечели Гран при на Великобритания на пистата "Силвърстоун". Това бе рекорден девети успех на тази писта за седемкратния световен шампион, както и негова 104-та в кариерата.

Хамилтън не сдържа сълзите си след успеха

Той триумфира пред близо 480 хиляди зрители, които гледаха състезанието по време на уикенда. Втори остана Макс Ферстапен от Нидерландия с Ред Бул, който завърши на по-малко от две секунди зад победителя, а на трета позиция финишира британецът Ландо Норис с Макларън. 

ОЩЕ: "Двама се карат, третият печели": Джордж Ръсъл триумфира в Австралия (ВИДЕО)

"Продължавам да плача. Няма по-велико чувство от това да финишираш първи тук. Това е много трудно за всеки. Важното нещо е да продължиш да се изправяш и да продължиш да работиш, дори когато чувстваш, че си на дъното. Мина много време от 2021, чувствах, че не съм достатъчно добър. Не знаех дали ще се върна на върха като днес, но имах страхотни хора до мен, които ме подкрепяха. Благодаря ви, момчета, това означава много за мен. Обичам ви!", обърна се емоционално Хамилтън към отбора си след успеха.

ОЩЕ: Британската звезда на Формула 2 Оли Беърман с грандиозен пробив във Формула 1

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес