Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слави Трифонов: Всички сме задължени на Стефка Костадинова, или поне аз

08 юли 2024, 15:32 часа • 2270 прочитания

Падналият 37-годишен рекорд на Стефка Костадинова във скока на височина предизивика редица реакции от много хора в и извън спортната среда. И Слави Трифонов, който в момента е председател на партията "Има такъв народ" сподели реакцията си от новината.

"Не знам на кой въобще му пука, но на мен ми.."

Вчера украинската състезателка Ярослава Магучих успя да преодолее летвата на 210 сантиметра, с което подобри с 1 см последния български рекорд в леката атлетика. Огорчен от новината, в пост в социалните мрежи Слави Трифонов написа:

"Разбрах от новините, че някаква млада украинка е скочила на висок скок 210 см и е подобрила рекорда на Стефка Костадинова с 1 см. 209 см беше световния рекорд на Стефка Костадинова, който никой не можеше да подобри в продължение на 37 години. И ми стана толкова криво, ама толкова криво. Имаше нещо, в което цял свят не можеше да ни победи в продължение на 37 години. И всеки човек по света можеше да произнесе името България единствено с възхищение и уважение. Заради Стефка Костадинова."

Стефка Костадинова и Ярослава  Магучих

"Имам честта да я познавам и в един от декорите на "Шоуто на Слави" си бях отбелязал с молив височината от 209 см. С молив. Ей така, за да ми е хубаво. Не знам за вас и не знам на кой въобще му пука, но на мен ми пука. И използвам възможността лично, като българин, най-искрено, с уважение да благодаря на Стефка Костадинова за това, че 37 години ни държеше, нас българите, на върха на света. Върха от 209 см. И ако за някого заслужава да се каже, че е направил ужасно много, страшно много за името България по света, то това е Стефка Костадинова. Мисля, че всички сме ѝ задължени. Или поне аз съм", добави още той.

ОЩЕ: Велика! Костадинова прошепнала на украинката, че ще подобри световния рекорд (СНИМКИ)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес