Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шампионът от Париж Магомед Рамазанов се цели в златото и на Игрите в Лос Анджелис

18 септември 2024, 14:58 часа • 428 прочитания

Олимпийският шампион на България в свободната борба Магомед Рамазанов говори за бъдещите си планове, след като стана почетен гражданин на Велико Търново. Освен почетното гражданство, той получи и ведомствено жилище в Старата столица. През 2025 година дагестанецът с български паспорт ще започне подготовката за последния си олимпийски цикъл, където отново ще се цели в златото.

Рамазанов с високи цели за Игрите в Лос Анджелис през 2028 година

"От началото на следващата година започвам да се боря във възможно повече състезания. Това ще ми е последният олимпийски цикъл и целта ми е да дам максимума и да спечеля второ олимпийско злато", заяви Рамазанов пред медиите.

Магомед Рамазанов

Почетно гражданство и ведомствено жилище за шампиона от Париж 2024

Рамазанов стана първият олимпийски шампион в историята на Велико Търново и веднага след триумфа му в Париж бе номиниран за наградата "Почетен гражданин". Общинският съвет гласува удостояването на последното си заседание. Той получи отличието си от кмета на града Даниел Панов.

"Изключително ми е приятно като човек, дошъл от друга страна, да се чувствам като у дома си. Всички тук искрено се радват на моя успех. Благодаря на кмета на града и на всички присъстващи, сърдечно ви благодаря за високото признание!", сподели още Магомед Рамазанов.

От общината обещаха да решат жилищния проблем на олимпийския шампион с ведомествен апартамент, но борецът вече се оглежда за собствен. "Ако си докарам семейството и като си завърша кариерата се наложи да освободя този апратамент, за семейството ми ще бъде много сложно. Аз съм гражданин на България и планирам да остана и да живея тук, така че без собствено жилище, ще бъде сложно", посочи Рамазанов.

При завръщането си от френската столица Рамазанов заяви, че България е неговата втора родина и иска да остане у нас след края на своята кариера, за да помага на спорта.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес