Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Саръбоюков: Само аз знам какъв потенциал имам, единствено местата в Топ 3 ме задоволяват

08 август 2024, 17:03 часа • 790 прочитания

Българският състезател по дълъг скок Божидар Саръбоюков бе категоричен, че само той знае какъв потенциал има. Родният лекоатлет се завърна у нас след Олимпийските игри в Париж. Както е известно, Саръбоюков не успя да се класира за финалите на дългия скок при мъжете на Игрите в Париж, след като направи два фаула.Той остана на 14-то място в квалификациите с най-добър опит от 7.87 метра.

На Летище „София“ Божидар Саръбоюков заяви, че нищо освен местата в Топ 3 не го задоволява. Той коментира и фауловете, които му бяха свирени на Игрите в Париж. Родният скачач допълни, че ще трябва да подобри техниката си, но това изисква време, тъй като има болки в коленете, които му пречат да я усъвършенства.

„Фауловете бяха по-малко от сантиметър“

Божидар Саръбоюков

„Само аз си знам колко тренирам и какъв потенциал имам. Нищо друго не ме задоволява, освен местата в топ 3. Дори да не съм готов, само това целя. По никакъв начин не бях стресиран, може би за първи път. Миналата година на Световното се бях наплашил, но сега и психически, и физически бях много добре. Фауловете бяха по-малко от един сантиметър. Те щяха да ми осигурят финал, но късметът не беше на моя страна“.

„Трябва да подобря техниката, особено с двойната ножица, с която почнах да скачам миналата година. Имам болки в коленете, които ми пречат да усъвършенствам техниката. Трудно се получават скоковете, затова не съм постоянен с дъската, защото на тренировки не успях да изградя синхрон с нея“, каза Саръбоюков.

Още след края на участието му в Париж Саръбоюков заяви, че проблемът е в него.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес