Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски и беларуски спортисти ще участват на Световното по джудо в Баку

04 април 2023, 10:40 часа
Реклама

Спортистите от Русия и Беларус ще вземат участие на започващото следващия месец световно първенство по таекуондо, след като международната федерация ги допусна като неутрални. Подобни стъпки предприеха и от централите по тенис на маса, фехтовка и джудо.

ОЩЕ: Олимпийска шампионка: Връщането на спортистите от Русия и Беларус е фиаско

Международната асоциация по таекуондо обяви, че неутралитетът на руските и беларуските спортисти ще бъде стриктен. Федерацията, която е базирана в Република Корея, ще следва всички препоръки на Международния олимпийски комитет (МОК), съобщава агенция Ройтерс.

"Съветът на федерацията желае отново да отправи призив за край на войната и за солидарност с олимпийската общност в Украйна", заявиха още от World Taekwondo. Световното първенство ще започне на 29 май в Баку.

Томас Бах

 

Само преди дни президентът на МОК Томас Бах призова правителствата да не се месят в спортните въпроси. Той говори по време на Изпълкома на централата, като заяви, че не може държавите да определят кои състезатели в какви надпревари ще участват. Както е известно, обмисля се да се позволи на представители на Русия и Беларус да участват в международни шампионати.

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес