Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Радев поздрави Светлана Каменова за отстояване на "нормалността" след нов скандален момент в бокса

04 август 2024, 16:42 часа • 1033 прочитания

Президентът Румен Радев поздрави и подкрепи българската боксьорка Светлана Каменова, която претърпя поражение в изключително спорен мач срещу тайванката Лин Ю-Тин. Така състезателката ни отпадна на 1/4-финалите на Олимпийските игри - на крачка от медалите.

"Поздравления за борбения дух и великолепната игра на Светлана Каменова! Тя намери смелост да се бие не само за победа в един смятан за обречен мач, но и за отстояването на нормалността и олимпийските принципи в спорта", гласи кратката публикация на държавния глава във Facebook.

Още: Корупцията и истерията, не "боксьорката-мъж", повалиха Светлана Каменова

Противоречията

Тайванката, която има спорна репутация по въпроса "генетика", си осигури поне бронзовото отличие във френската столица след победа с единодушно съдийско решение.

Снимка: БОК

Още: КАДЪР НА ДЕНЯ: Светлана Каменова и жестът, който видяха милиони

Съдиите обаче не ѝ дадоха предупреждение и наказателни точки заради нечистите прийоми, а в първия рунд Каменова определено нанесе по-чистите удари, а също и повече на брой. Въпреки това резултатът от тази фаза на мача бе 3:2 за Лин Ю-Тин, което повлия решително на крайния изход.

Наставникът на българката не остана длъжен: Треньорът на Светлана Каменова: Грабеж! Нареден мач! МОК подкрепя Лин Ю-Тин.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес