Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза: Без злато, но с 9 медала за България от Олимпийските игри в Париж

23 юли 2024, 17:47 часа • 1124 прочитания

България няма да успее да спечели златен медал на Олимпийските игри в Париж 2024. Такава прогноза направи статистическата компания Грейсноут, изработена по поръчка на центъра за изследвания Нилсен, пише БТА.

Без олимпийска титла за България в Париж 2024?

Все пак прогнозата показва, че България може да очаква общо девет медала, което е с три повече спрямо Олимпийските игри в Токио. Според статистиците, България ще заеме 70-о място в крайното класиране по медали сред всички нации.

Българските спортисти взимат един сребърен и осем бронзови медала в Париж

Според прогнозата, българските спортисти ще завоюват един сребърен и осем бронзови медала. Сребърното отличие ще бъде за боксьора Хавиер Ибанес, който е родом от Куба. Той е поставен под номер 2 в стартовата схема в кат. до 57 кг при мъжете и е сред фаворитите за медал.

ОЩЕ: С какви амбиции за медали тръгва България към Олимпийските игри в Париж?

Хавиер Ибанес

Поставиха Карлос Насар на 3-то място в Париж 2024

Големите надежди на България за олимпийско злато се възлагат на Карлос Насар. Според прогнозата, изготвена от Грейсноут, родният щангист ще стигне само до бронзово отличие. Дали тази прогноза ще бъде опровергана, ще разберем на 9 юли (пълна програма на българското участие в Париж 2024).

Бронзов медал ще донесе и друг щангист - Божидар Андреев. Ако се върнем на бокса, там прогноза за медал има и за Светлана Каменова. Но не и за Станимира Петрова, която също е сериозен претендент за медал в Париж.

Два олимпийски медала в художествената ни гимнастика

Прогнозата на статистическата компания дава бронзови медали и на Стилияна Николова в индивидуалния многобой в художествената гимнастика, както и на ансамбъла, който стигна до олимпийска титла в Токио. Валентина Георгиева също ще вземе медал на прескок в спортната гимнастика.

Борбата ще донесе още два медала според прогнозите: те ще бъдат за Семьон Новиков и Магомед Рамазанов.

ОЩЕ: Наш олимпийски медалист: Време е мъжете да вземат отличия за България в Париж (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес