Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президентът на Федерацията отговори на Насар: Да си гледа изхвърлянето и изтласкването

12 септември 2024, 16:41 часа • 44256 прочитания

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) Антон Коджабашев отговори пред bTV Спорт на олимпийския шампион от Париж 2024 Карлос Насар, който го призова да напусне поста. Властимащият в родната централа коментира и финансовия колапс на организацията.

Коджабашев: Карлос да си гледа щангите

"Карлос го съветвам да гледа две неща - едното е изхвърлянето, другото - изтласкването. Това са нещата, които той умее доста добре да прави. Ръководство на федерация и други - не са от неговата компетенция. Щангистите ако започнат да дават акъл кой да се маха и кой да идва, ще бъде много пагубно за българската федерация", отвърна Коджабашев на Насар, който го призова да си подаде оставката.

Карлос Насар

Нямало война в българските щанги

"Няма война между мен и Карлос Насар. Не съм чул да говори срещу мен, той говори срещу федерацията, а тя се състои от много структури. След олимпиадата не сме се виждали и не сме си говорили. За война не може да се говори", смята президентът на Федерацията. Той обвини своите предшественици Неделчо Колев и Ариф Маджид за финансовата криза в БФВТ. 

Финансовият колапс в българските щанги

"Изключително тежкото състояние идва от това, че моите двама предшественици са оставили куп задължения. Направили са куп безобразия, които в момента се чудим откъде да ги подхванем и как да спасяваме положението. Разбира се, че не бях наясно на 14 март с всичко. Само за някои неща. Като се разровихме - излизаха и нови, и нови случаи. Излизат и още неща като задължения от тяхното управление", заяви той пред bTV.

"Мислех, че става дума за по-малки суми. В такъв случай, сигурно щяхме да се справим. Но в момента нещата отиват към много пари, които не виждам кой в България би могъл да извади и плати, за да спаси положението на федерацията", обясни Антон Коджабашев.

ОБНОВЕНА: Федерацията искала 30% от спонсорските приходи на Насар, за да подпишат договор? (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес