Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прекрасно! Злато за България от Олимпийския младежки европейски фестивал (СНИМКИ)

29 юли 2023, 23:03 часа
Реклама

Гимнастикът Йоан Иванов донесе първа титла и трети медал за България от Олимпийския младежки европейски фестивал в Марибор, Словения. Състезателят ни грабна златото на успоредка в последния ден на мултиспортния форум. 

Йоан Иванов

Представянето на Йоан Иванов

Иванов събра 13.900 т., като изпревари на почетната стълбичка украинците Иван Рудий с 13.800 т. и Святослав Швед с 13.266 т. Преди четири дни българинът, заедно с Давид Иванов и Любомир Станоев, бе в състава ни, разделил с Франция четвъртото място в отборната надпревара на спортната гимнастика.

ОЩЕ: Българските плувци се представиха достойно на Световното във Фукуока

Ирен Саръбоюкова

Сребро за Радина Величкова и бронз за Ирен Саръбоюкова

По-рано в Словения Радина Величкова завоюва среброто в скока на дължина, а Ирен Саръбоюкова спечели бронз в скока на височина със 180 см. Сестрата на Божидар Саръбоюков остана зад шампионката Ела Обета от Германия и подгласничката Валерия Смирнова от Естония, които преодоляха по 183 см. Представителката ни скочи от първия опит 170 см, после от втория 174 и 177 см, след това пак от първия опит премина над 180 см и завърши с три неуспеха на 183 см.

Ирен Саръбоюкова

Всички наши участници се завръщат в София в неделя с полет през Виена, който се очаква на Терминал 2 на летище София около 18.00 ч. Междувременно северномакедонската столица Скопие бе потвърдена като домакин на следващото издание на Олимпийския младежки европейски фестивал през 2025 година.

ОЩЕ: 365 дни до Париж 2024: Никола Станчев – първият българин, стъпил на олимпийския връх

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес