Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прекрасно! Три медала за България от Балканиадата по гребане до 19 години (ВИДЕО и СНИМКИ)

15 септември 2024, 14:50 часа • 1335 прочитания

Българските състезатели по гребане се представиха достойно в първия ден на Балканското първенство до 19 години в Одрин, Турция! Родните млади надежди завоюваха три медала - два сребърни и един бронзов.

Румяна Стоянова, Александър Киров, Марио Нейков и Владимир Ботев носят медали за България

При юношите старша възраст състезателят на клуб Електрон Александър Киров грабна среброто на скиф с време 7:24:43 минути, изоставайки с около 12 секунди от първенеца Сюлейман Йълмаз. На двойка скул в същата възрастова категория Марио Нейков и Владимир Ботев завършиха на второ място с резултат 6:31:81 минути, а шампионите от Турция Батуралп Акдениз и Мехмет Йълдъз финишираха за 6:28:61 минути. Румънският тим изостана от българите с по-малко от половин секунда и се качи на почетната стълбичка.

ОЩЕ: Похвално! Бронз за България на Световното по гребане за ветерани

гребане

При младшата възраст Румяна Стоянова заслужи бронзовото отличие с време 8:15:95 - на 14 секунди от лидерката Кристеску Йоана Габриела и на близо 8 от сребърната медалистка Дерин Кумук. 

гребане

На Балканиадата в Одрин участват над 300 състезатели от осем държави. С присъствието си събитието уважи министърът на младежта и спорта на Република Турция Осман Ашкън Бак, който награди със златни медали местните национали Батуралп Акдениз и Мехмет Йълдъз. В същата дисциплина синът на Румяна Нейкова - Марио, и Владимир Ботев спечелиха среброто. Те бяха наградени от областния управител на Одрин Юнус Сезер.

ОЩЕ: На косъм: България остана на 3 секунди от бронза на Европейското по гребане до 23 години

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес