Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриване на Париж 2024: Кога и къде да гледаме церемонията на Олимпийските игри?

26 юли 2024, 06:00 часа • 15230 прочитания

Днес - 26 юли, се дава началото на XXXIII Летни олимпийски игри Париж 2024! Някои състезания от Игрите вече започнаха, за да могат да влязат в график с програмата. Официалното начало на Олимпийските игри обаче ще бъде дадено тази вечер в Париж.

Церемония по откриване на Олимпийските игри в Париж 2024

Организаторите на Игрите във френската столица са се постарали да осигурят грандиозна церемония по откриване, с уникален замисъл и изпълнение. Феновете, а и спортистите ще могат да се насладят на страхотно откриване, което да ги зареди с положителни емоции.

За пръв път церемонията няма да се състои на стадион. Декор на събитията ще бъде центърът на Париж и неговата главна артерия - река Сена. Организаторите обещават незабравимо шоу по вода: нещо, с което определено ще изпъкнат.

Река Сена, Айфелова кула, Париж 2024

В колко часа започва Париж 2024

Парадът на нациите ще премине по река Сена с кораби, като ще бъде наблюдаван от над 300 000 зрители на място. Кулминацията ще бъде в подножието на Айфеловата кула. Зрелищната церемония започва в 20:30 часа българско време и ще продължи до малко след полунощ - 00:15 часа.

Коя телевизия ще излъчи откриването на Олимпийските игри

Церемонията по откриване на Олимпийските игри ще бъде излъчена пряко в българския телевизионен ефир. Телевизиите, които ще предават церемонията, са БНТ 1 и БНТ 3. Ако нямате възможност да гледате церемонията, можете да проследите най-интересното от откриването на Игрите в Sportlive.bg!

ОЩЕ: Пълна програма на българите в Париж 2024

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес