Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още една шампионка пропуска Олимпийските игри в Париж

01 юли 2024, 17:45 часа
Реклама

30-годишната действаща олимпийска шампионка на 400 метра Шоне Милър-Уйбо няма да защитава титлата си на Олимпийските игри в Париж заради контузия. Това стана ясно от обявление на Бахамската атлетическа асоциация.

Реклама

Шоне Милър пропуска Париж 2024

Тя е любимката на този спорт и ще ни липсва. За съжаление обаче тя се контузи“, каза президентът на асоциацията Друмеко Арчер.

Милър – Уйбо грабна златните отличия на 400 метра в Рио през 2016-та и в Токио през 2020-та. Париж беше нейният шанс да защити титлите си в дисциплината.

Милър - Уйбо

Бахамската състезателка трябваше да се класира в квалификациите, но се контузи преди финала, което провали и шансовете ѝ за Олимпиадата. Има вероятност Милър да се включи в смесената щафета на 4 х 400 метра в Париж, но това все още не е сигурно.

„Тя е безценна за нас и има някакъв шанс да участва в щафетата, но това зависи от нейното възстановяването“, сподели Арчер.

Милър е третата олимпийска шампионка, за която става ясно, че няма да участва на Игрите. Само преди няколко дни стана ясно, че ямайската спринтьорка на 100 и 200 метра Илейн Томпсън-Хера се оттегля от участие във френската столица. Шампионката на 800 метра Атинг Му пък се провали на квалификациите на Щатите, след като се спъна и падна на първите 200 метра във финала.

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес