Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обрат в последната секунда! Дагестанец осигури втори финал на България в борбата! (ВИДЕО)

08 август 2024, 19:47 часа • 3282 прочитания

Натурализираният руснак от дагестански произход Магомед Рамазанов осигури втори финал за България в борбата на Олимпийските игри в Париж! Той успя да победи американеца Арън Брукс с 4:3 точки след обрат в последната секунда на схватката в кат. до 86 кг свободен стил.

Магомед Рамазанов обърна американец за финал в Париж

Двубоят не тръгна добре за национала на България, който изостана с 0:3 точки. Той обаче стопи изоставането си до 2:3 точки. До края на схватката оставаха 15 секунди, когато американецът заключи крака на Рамазанов и изглеждаше, че българският състезател е в безизходица.

Магомед Рамазанов

Невероятният ход в последната секунда на схватката

Виждайки че времето изтича, Рамазанов смени тактиката и атакува Брукс по друг начин, за да успее да го обърне буквално в последната секунда на мача. Това му донесе две точки, за да може да направи резултата 4:3 и да се класира за големия финал в категорията.

По-рано през деня Рамазанов записа още две победи. Неговият финал ще се състои в петък вечер (9 август), като съперникът му все още не е ясно. По-късно тази вечер (8 август) пък ще се състои другият финал за българската борба - на натурализирания украинец Семен Новиков.

Трети медал за България

Иначе България има и трети сигурен медал - на боксьора Хавиер Ибанес, който ще спечели минимум бронз, тъй като се класира за 1/2-финалите в кат. "перо". За съжаление голямата фаворитка за олимпийско злато Стилияна Николова не успя да се класира за финала в художествената гимнастика.

Рубриката "Дните до Париж 2024": Валентин Йорданов бе 7-кратен световен шампион, но бленуваше за друго

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес