Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обрат? Божидар Андреев ще помисли дали да се откаже от спорта след Париж 2024 (ВИДЕО)

10 август 2024, 17:41 часа • 1716 прочитания

Божидар Андреев се завърна в България след завоювания бронзов медал на Игрите в Париж. Родният щангист този път не заяви категорично, че ще се откаже от спорта. Тежкоатлетът иска първо да мине предстоящата му след седмици сватба и ще реши какво да прави.

Божидар Андреев на българска земя след бронза в Париж

"Щастието у мен е много голямо. Радвам се, че и жена ми успя да ме види и се радвам, че си спазих обещанието и зарадвах България. Сега се диша много по-леко, защото от гърдите ми падна голяма тежест. Това нещо много ме зарадва. Зарадвах себе си, зарадвах жена ми, зарадвах и роднините, но най-вече хората, които не са сред нас", бяха първите думи на Андреев на българска земя след бронза от Париж 2024.

Можеше да вдигне повече

"Мисля, че можех да вдигна и още повече, но няма какво да се бъркам в работата на треньорския състав. Каквото кажеха те, това правех и аз. Треньорите направиха всичко възможно, за да взема медал и да направя не само хората в България щастливи", каза той.

ОЩЕ: Бронзовият медалист на България Божидар Андреев вдига тежка сватба (ВИДЕО)

Божидар Андреев

Андреев може и да не се откаже от спорта

"Сега е време да си почина и да мине сватбата ми. Тя е на 23-ти, както може би повечето от вас знаят. Вълнението у нас е голямо. След това ще мисля с жена ми и с роднините ми какво да правя. Накрая на годината има световно първенство. То ще бъде на настоящите категории. От догодина обаче ги сменят. Отново ще има категория до 77 килограма, в която се чувствам най-добре. Но сега трябва да почина и да помисля. После ще реша какво да прав", разкри Андреев, който в интервю във френската столица беше заявил, че спира със спорта.

Ролята на Пламен Братойчев

"От 12-годишен тренирам при Пламен Братойчев. Нямам думи, с които да опиша този човек. Живял съм при него, тренирал съм при него, ял съм при него. Той ми е помагал и със средства, и по всякакъв начин. За мен той винаги е бил нещо много повече от мой треньор. Аз го приемам като мой баща", завърши бронзовият медалист от Игрите в Париж.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес