Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ОБНОВЕНА: Федерацията искала 30% от спонсорските приходи на Насар, за да подпишат договор? (ВИДЕО)

12 септември 2024, 15:41 часа • 6057 прочитания

Един от членовете на Управителния съвет на Българската федерация по вдигане на тежести - Стефан Ботев, коментира скандална клауза в предлаганите договори на родните щангисти. Твърди се, че в контрактите имало условие 30% от спонсорските приходи на националите ни да влизат в касата на родната централа.

Трябва ли Насар да дава пари, за да подпише договор с федерацията?

"Чувал съм го това нещо от членове на федерацията, неофициално. Такова нещо не е влизало в Управителния съвет, но съм чувал, че е имало. Никога не е ставало дума за договори със състезателите. Не съм виждал подобен договор", заяви Ботев пред bTV.

Карлос Насар

"Ако говорим за твърдените на Карлос Насар, че 30% от спонсорските са му искани, за да подпише нов договор, и ако е дума срещу дума - Коджабашев и Карлос Насар, вие на кого бихте повярвали? Абсолютно на Карлос", призна легендарният щангист, който призова за промяна в Българската федерация по вдигане на тежести.

Насар говори по темата

Малко по-късно и самият Насар коментира: "Бяха ми казали точно преди олимпиадата, в момент, в който аз трябва да съм концентрирам, че 30% от спонсорските ми договори трябва да се преведат към федерацията. За да не го правя това нещо, не трябва да подписвам договори, не трябва да получавам заплата. И не подписах."

Дума срещу дума

"Не искам от парите на това талантливо момче да отиват за погасяване на тези, които са ги натрупали. Не е говорено на тази тема. Ето, дума срещу дума", пък отсече президентът на федерацията Антон Коджабашев.

ОЩЕ: Насар за кризата във Федерацията: Президентите се сменят, но един човек винаги е в конфликта

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес