Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новиков: Следващата ми цел е световната титла – трябва да събера комплекта (ВИДЕО)

12 август 2024, 15:34 часа • 969 прочитания

Олимпийският шампион на България Семен Новиков се прицели в спечелване на световната титла. Натурализираният украинец се прибра днес в София, след като преди дни триумфира със златния медал на Игрите в Париж. Той бе категоричен, че иска да събере целия комплект отличия – олимпийска титла, световна и европейска.

Семен Новиков призна на Летище „София“, че е сбъднал мечтата си със спечелването на златен медал от Олимпийските игри в Париж. Той допълни, че е дошъл в България именно поради тази причина. Борецът също така благодари и на всички замесени в този исторически момент.

„Дойдох в България само за този момент“

Семен Новиков

„Сбъднах мечтата си. Дойдох в България само за този момент. Следващата ми цел е световната титла, трябва да събера комплекта. Бях европейски шампион, сега и олимпийски, остана само световен. Дай Боже и още една олимпийска титла. Още не мога да повярвам, усещам го като откраднат медал“.

„Да нося знамето на закриването за мен беше чест. Аз обичам златните медали, защото само след финал и победа можеш да развяваш знамето на държавата, която представляваш. Много благодаря на всички за подкрепата, усещах я. Радвам се, когато чета приятни думи от тях“.

Новиков благодари на всички замесени

Семен Новиков Магомед Рамазанов

„Искам да благодаря на много хора. Първо на господин Гриша Ганчев и господин Даниел Ганчев, които ми дадоха втори живот в спорта. Искам да благодаря на цялата България за шанса да се боря за нея и да я представлявам. На цялата Българска федерация по борба, лично на президента на федерацията Христо Маринов, на националния отбор, треньорите, докторите, масажистите и спаринг партньорите, защото това е индивидуален спорт, но без спаринг няма как да се подготвиш добре“.

„Искам да кажа на всички в моя клуб ЦСКА, на всички момчета, които започват да тренират, да не се отказват след всяка трудност или загуба, защото загуби ще има винаги, но важното е никога да не се предавате. Още не знам как ще отпразнувам златото, просто искам един ден да спя“, каза Семен Новиков.

ОЩЕ: С гайди и знамена: България посрещна олимпийските шампиони Новиков и Рамазанов (ВИДЕО).

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес