Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Носител на 5 световни рекорда пред Actualno.com: Демонстрационната стрелба може да се развива в България

23 юли 2024, 11:32 часа • 1016 прочитания

"Кралят на демонстрационната стрелба", както е прозвището на Давиде де Каролис, даде специално интервю за Actualno.com. Преди дни на стрелковия комплекс „Диана“ в с. Лозен италианецът показа впечатляващите си умения за пръв път у нас. Събитието се организира от Benelli България и ВИП Оръжейни Комплекси.

Де Каролис пред Actualno.com: За България, тренировките и тайната на 5 световни рекорда

"Искам първо да благодаря за поканата от България. Тук съм благодарение на моите организатори – Бенели. Впечатлен съм от гостоприемството и интереса на хората към стрелбата. Организаторите от Бенели са се погрижили всичко да бъде на високо ниво. Щастлив съм да съм тук, за да споделя своя опит и умения", започна Де Каролис пред Actualno.com.

Давиде де Каролис

Демонстрационната стрелба може да се развива в България

Италианецът, който е носител на 5 световни рекорда, вярва, че има голям потенциал за развитието както на лова, така и на демонстрационната стрелба в България. "България разполага с прекрасна природа и подходящи условия за този спорт", допълва той, след като направи уникално шоу у нас

На въпрос как е решил да се занимава със сегашното си начинание, Де Каролис отговаря, че винаги е мечтаел да направи нещо необичайно - нещо извън рамките на нормалното. "В момента, в който разбрах, че имам и притежавам подходящите технически качества, Бенели ме подкрепиха. Помогнаха ми да разбера, че това е моят път и моето развитие занапред", казва още стрелецът.

ПРИПОМНЕТЕ СИ: Бронзови медали за българското дуо на Европейското по спортна стрелба

Давиде де Каролис

Тренировки, но не само: На какво се дължи успехът на Де Каролис?

Сред постиженията на Де Каролис се отличават европейската титла в стрелбата по бягащ силует на дива свиня, както и забележителните пет световни рекорда. Подобни успехи непременно се дължат на постоянство и тренировки, но не само: "Едно от най-важните неща е подходящ режим на хранене. А освен това в и изпълнявам функционални упражнения сутрин, включващи кардио. След обяд прекарвам няколко часа във фитнеса", разкрива рецептата си за успех италианецът.

Какви качества са необходими, за да си топ стрелец?

"За този тип дисциплина най-важното е инстинктът. Освен това трябва да познаваме до най-малкия детайл пушката, която използваме. Трябва да имаме самочувствие и да сме уверени, така ще постигнем резултатите, които искаме. Важно е също така да имаме отлична концентрация и бързи рефлекси. Постоянната практика е ключова за усъвършенстването на тези умения", заяви Давиде де Каролис пред Actualno.com и завърши, посочвайки любимия си рекорд:

"Любимият ми рекорд е, когато на разстояние от 110 метра разцепих с патрон острие, което спука 2 балона, които бяха хоризонтално разположени."

ОЩЕ: След три олимпиади и сребро в Токио: Антоанета Костадинова се прицелва към олимпийския връх в Париж

Давиде де Каролис

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес