Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не съм заслужил даже и едно обаждане!": Трус в българската борба преди Париж 2024

30 юни 2024, 18:53 часа

Един от най-добрите български борци Георги Иванов изрази възмущението и обидата си към родната федерация с публикация в социалните мрежи. Кърджалиецът няма да участва на Олимпийските игри в Париж, въпреки че на практика спечели квота. На негово място за френската столица ще замине Кирил Милов.

Реклама

Георги Иванов грабна квота, но Кирил Милов ще се бори в Париж

Дотук се стигна, след като страната ни получи още една виза за Париж 2024. Това стана възможно заради преразпределение на 16-те вакантни квоти, които Международната централа (UWW) раздаде на следващите в подреждането от квалификациите. Преди седмица Международният олимпийски комитет (МОК) одобри 16 от 26-те индивидуални спортисти от Русия и Беларус, но други 6 отказаха да пътуват за Париж.

ОЩЕ: Жалко: Едмонд Назарян няма да представя България на Игрите в Париж

Дните до Париж

Така България има право на участник до 125 килограма в класическия стил. На последната евроквалификация в Баку дебютиралият при класиците Георги Иванов стигна до четвъртфиналите и благодарение на щастливото стечение на обстоятелствата впоследствие завоюва олимпийска виза.

Квотите за Париж не са поименни

Квотите обаче не са поименни. Оповавайки се на този факт, от родната федерация по борба са решили Кирил Милов да ни представлява във френската столица. Иванов разбрал за решението от своя съотборник Милов, към когото демонстрира уважение в своя пост, но не скри обидата си към ръководните фактори в българската борба:

Дните до Париж

Никой не е звъннал на Георги Иванов

"Но едно не разбрах, НИКОЙ от БФ борба и от треньорския щаб на класиците не се обади и не казаха поне едно благодаря! Можеха да ми се обадят или поне пишат, да ми обяснят от федерацията или от треньорски щаб, че ще разчитат на него, това е неговият стил и че благодарят за квотата която съм донесъл за България и за нашия спорт", гласи част от поста.

"Аз съм единственият българин от мъжката борба който донесе квота и се радвам поне, че ще имаме Българин участник на олимпиадата- Париж 2024г. За огромно съжаление в България е така, не съм заслужил даже и едно обаждане! Добре, че беше момчето да ми каже иначе все още нямаше да знам кой ще се бори и кой-не. Благодаря на всички който ме подкрепят. Аз няма да се откажа да съм жив и здрав ще преследвам мечтите си до КРАЙ в моя стил", завършва Георги Иванов, с което косвено засяга Айк Мнацаканян (77) и Семен Новиков (87) при класиците, както и Магомед Рамазанов (86) в свободния стил, които ще представляват на България на Олимпийските игри в Париж 2024.

НАСКОРО: Прекрасно! Европейска титла по борба за България (СНИМКИ)

Георги Иванов борба

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес