Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министър Глушков аплодира българските олимпийци след ден на триумф в Париж

09 август 2024, 11:47 часа • 642 прочитания

13-ият ден от Олимпийските игри в Париж се оказа исторически за България! В рамките на около няколко часа страната ни завоюва 4 медала плюс един финал в борбата, който гарантира и още едно пето отличие (злато или сребро). Министърът на младежта и спорта Георги Глушков поздрави българските спортисти, които завоюваха този изключителен успех - Семен Новиков - злато (борба), Божидар Андреев - бронз (вдигане на тежести), Хавиер Ибанес - бронз (бокс), Кимия Ализаде - бронз (таекуондо) и Магомед Рамазанов (финал).

Четири български медала и още един на хоризонта

Ето какво се казва в изявлението му: "Уважаеми спортисти, треньори и спортни ръководители, вчера беше невероятен ден за българския спорт и аз ви благодаря за емоциите и радостта, които ни донесохте. Цяла България се вълнуваше от битките ви, подкрепяше ви и се радваше заедно с вас. С вашите успехи донесохте гордост и национално самочувствие за всички нас. Олимпийският шампион Семен Новиков, медалистите Божидар Андреев, Кимиа Ализаде, Хавиер Ибанес и всички, които продължават борбата за медали, а и тези от вас, които останаха извън битката за отличия, но оставиха сърцето си на спортните терени! Благодаря ви!

Поклон пред усилията на вашите семейства, треньори, екипи, федерации! Благодарност и признание към всички тях. За подкрепата и отдадеността, с които са ви мотивирали да се реализирате в спорта и да достигнете до най-високите му върхове. Всички вие заслужено спечелихте сърцата и признанието на българите. Зад всеки успех се крие неуморен труд и несломим дух! Гордейте се с реализацията си като победители!"

Днес на сцената в Париж излизат и следващите ни голяма надежда за златен медал - Карлос Насар. Вижте: Къде и кога можете да гледате "Херкулес-а" от Червен бряг

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес