Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мантрата на Илиана Раева, която помогна на Боряна Калейн да завоюва среброто в Париж (ВИДЕО)

16 октомври 2024, 23:11 часа • 1022 прочитания

Сребърната медалистка от Олимпийските игри 2024 Боряна Калейн гостува в youtube канала "Спортната джунгла". Нашата грация разказа интересно суеверие на президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която държала във всяка зала да се влиза с десния крак, и го повтаряла като мантра.

Мантрата с десния крак на Илиана Раева

"Имахме няколко различни зали, в които загрявахме. Г-жа Раева винаги ни караше да излизаме с десния крак от едната зала и с него да влизаме в другата. Тя ходеше след мен и като някаква мантра: "Десния крак, десния крак". Постоянно си мислех за този десен крак, докато стъпвам. Това ми помогна, за да не мисля за друго. Аз много премислям нещата, което не е много хубаво. Заради "десния крак" не премислях много нещата. Г-жа Раева ме познава, не знам дали нарочно не ми каза това", разказа гимнастичката ни пред youtube канала "Спортната джунгла".

ОЩЕ: Емоционалното интервю даде резултат: От МВР канят Илиана Раева на среща

Боряна Калейн

"Финалът на моето изгаряне беше точно преди Световната купа в София 2023-та. Не знаех какво трябва да се промени, но знаех, че ако продължавам по този начин, резултатът ще е същият. За мен единственото логично нещо тогава беше аз да спра. Другото със сигурност беше грешка", спомня си Калейн за пътя от "Не ставам за нищо!" до олимпийско сребро.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес