Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристиан Василев мечтае за върхово постижение на Игрите в Лос Анджелис

07 август 2024, 13:13 часа • 605 прочитания

Българският гребец Кристиан Василев мечтае за върхово постижение на Олимпийските игри в Лос Анджелис през лятото на 2028 година. Това разкри самият той пред колегите от „БНТ“. Както е известно, Василев завърши на 14-то място в крайното класиране на 2000 метра скиф на Игрите в Париж.

Василев бе категоричен, че четири години не са никак малко време, но вече гледа към Игрите в Ел Ей. Родният гребец коментира и решението дистанцията в Лос Анджелис да бъде скъсена с 500 метра. Според него това е нелепо, тъй като дотогава всички състезания ще са на 2 километра. Това обаче гарантира много изненади.

Какво каза Кристиан Василев

Кристиан Василев

„Направих трезва оценка на състезанието ми, но няма как бързо да го преживея. Трябва ми време и почивка, най-вече психически, за да се завърна мотивиран за следващи цели. Публиката бе повече от всяко друго състезание. Атмосферата е много по-приповдигната. Не мога да кажа, че нямах късмет. Гребането е много труден спорт и много неща трябва да са на необходимото ниво, за да побеждаваш“.

„Разбрах, че стартирам българското участие. Приятно беше, нямах допълнително притеснение. Мечтая за Олимпийските игри в Лос Анджелис, но 4 години не са малко време. Мечтая за върхово постижение, но ще карам година за година. Решението за скъсяване на дистанцията с 500 м в Лос Анджелис е нелепо, защото всички състезания дотогава ще са на 2 км. Доста ще е различно и ще има големи изненади“, заяви Кристиан Василев.

ОЩЕ: Деси Ангелова се бори здраво, но остана шеста на скиф на Игрите в Париж.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес