Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристиан Василев: Класирането на Деси в Топ 6 е безспорен успех

03 август 2024, 14:30 часа • 808 прочитания

Българският гребец Кристиан Василев поздрави своята колежка Десислава Ангелова за класирането ѝ в Топ 6 на 2000 метра скиф на Олимпийските игри в Париж. Както е известно, родната състезателка се класира за финала в дисциплината, но не успя да се намеси в битката за медалите и завърши на шеста позиция.

Кристиан Василев, който по-рано днес завърши на 14-то място при мъжете в същата дисциплина, сподели, че е научил доста уроци от Игрите в Париж. Той също така допълни, че вече гледа към Олимпийските игри в Лос Анджелис, които ще се проведат през лятото на 2028 година.

„Исках да съм поне в Топ 12“

Кристиан Василев

Не е това, за което дойдох. Не е това целта ми, но това е Олимпиада. Нивото е много по-високо от всички останали състезания. Основните ми конкурентни са си вдигнали много нивото от това, което бяха в началото на сезона. Мисля, че от днешния ден съм доволен. Завърших състезанието със самочувствие, направих добро пробягване. Нямах много сили накрая“.

„Други ми бяха целите. Исках поне да съм в Топ 12. На Олимпийските игри не е като на другите състезания. Всеки се е готвил много. Колкото до на Деси представянето. Медал се взема много трудно. Класирането ѝ за Топ 6 е безспорен успех. Имам доста уроци, които научих не толкова от Париж, колкото през целия сезон. Мога да ги зачисля като житейски опит“.

„От международния календар нямаме повече състезания, сезонът свършва. Престои ми почивка. Искам максимално да се отпусна най-вече психически, защото натрупах напрежение заради целите и очакванията. Искам да започна по-отпуснат с по-малко очаквания и да се наслаждавам на тренировките, защото мисля, че тогава ще постигна по-добри резултати. Имам поглед към Лос Анджелис“, каза Василев.

По-рано днес Деси Ангелова също разкри, че вече мисли за Игрите в Ел Ей.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес